Adıyaman Disk Hastalığı Tedavisi Sürekli ve şiddeti azalıp artan bel ve boyun ağrılarına omurgadaki disklerde meydana gelen hasarlar veya dejenerasyon neden olmaktadır. Disklerdeki bu hasar ellerde kollarda uyuşma, his kaybı ve şiddetli ağrılara neden olacağından kişinin gerekli tedbirleri alması ve uzman bir doktora muayene olması gerekmektedir. Günlük yaşamda hareketsiz yaşam ve yanlış spor uygulamaları gibi nedenlerle bel fıtığı sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Disk cerrahisi yöntemi ise son dönemde bel fıtığında sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemi haline geldi. Eskiden ameliyatlarda uzun bir iyileşme süreci geçiren hastalar bu yöntemle artık kolayca eski sağlıklı günlere kavuşabiliyor. Vücutta küçük bir kesiyle gerçekleştirilen bu yöntem sinir köklerindeki baskıyı azaltır. Bu tedaviyle hemen ayağa kalkan hastalar tedaviden oldukça memnun kalıyor. İleri teknolojinin kullanıldığı cihazlarla yapılan bu müdahale ile az doku kaybı yaşandığı için hasta sağlığı için de cerrahi yöntemlere göre daha avantajlı. Adıyaman Disk Hastalığı Tedavisi
Disk hastalıkları ve belirtileri
Diskler vücudumuzda omurların üzerindeki baskıyı azaltan ve dengeli ağırlıklarla vücudumuzdaki yükü hafifleten yapılardır. Burada gerçekleşen hastalıklar iskelet kas sistemimiz için oldukça olumsuz sonuçlar doğurur. Genellikle fıtığa yol açan bu hastalığın servikal disk hernisi, lmber disk hernisi, 14-15 disk dejenerasyonu gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bulunduğu hastada çok büyük ağrılara yol açan rahatsızlığın çözümü içinse farklı yöntemler kullanılmaktadır. Her hastalıkta olduğu gibi burada da erken teşhis oldukça önemlidir. Ne kadar erken fark edilirse o kadar hızlı çözüme kavuşulur. Bu rahatsızlığın en büyük belirtisi bulunduğu bölgede oluşan yüksek ağrıdır. Hasta çok basit hareketlerle bile hemen ağrıyı hisseder. Bu ağrılardan kurtulmak ise artık çok kolay. Bunun için hemen siz de kliniğimize gelerek uzman hekimlerimize muayene olabilirsiniz.
Disk cerrahisi kimlere uygulanır?
Disk cerrahisi son dönemde tıp dünyasında sıklıkla kullanılan bir yöntem haline geldi. Omurgamızda bulunan ve omurganın yükünü azaltan disklerin işlevi oldukça fazla. Bu yüzden burada meydana gelen bir rahatsızlık tüm bedenimizi etkiler. Hasta ilerleyen zamanlarda hareketinin kısıtlanmasının yanında eğer tedavi edilmezse en basit hareketleri bile gerçekleştiremeyecek kadar acı çeker. Disk cerrahisi sayesinde bu durumdan kolayca kurtulan hastalar oldukça rahat bir hayata da kavuşmakta. Disk cerrahisi genellikle orta yaş ve üzerine uygulansa da genç bireylere de spor gibi çeşitli aktivitelerin yol açtığı bu rahatsızlığın tedavisi uygulanır. Siz de ağrılardan kurtulmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Dejeneratif disk hastalığı, boyun ve bel fıtığının oluşmasına neden olabilmektedir. Fıtığın yanı sıra omurganın işlevlerinin bozulması ve hareket kabiliyetinin azalmasına da neden olan disk dejenerasyonu, önlem alınmadığı veya umursanmadığı takdirde kişinin yaşamını zorlaştıracak ve şiddetli ağrılara neden olacaktır. Günümüzde yoğunlaşan bilgisayar kullanımı, saatler süren hareketsizlik veya televizyon gibi hareket etmeden baktığımız teknolojik cihazlar bizde disk hasarına yol açabilmektedir. Doğru duruş sergilemeyen ve bu konuda bilinçsiz olan kişiler kambur bir şekilde oturmakta ve disklerde aşınmaya bağlı hasarlara davetiye çıkarmaktadır. Günlük yaşamda duruş şeklinizin yanı sıra yaş, aile öyküsü, sürekli olarak ağır kaldırma gibi eylemlerin yapılması, obezite, sigara, şeker hastalığı ve ateroskleroz yani damar sertliği gibi faktörler, bu disklerin aşınması ve hasar görmesinde etkili rol oynamaktadır. Bu gibi durumlarda spor yapmanın faydası oldukça fazladır. Düzenli olarak yapılan sporla omurgadaki eğrilik veya oluşabilecek disk sorunlarının büyük bir kısmının önüne geçilebilmektedir. Dejeneratif disk hastalığı tedavisi esnasında hastaya uygulanan fizik tedavi ve epidural steroid enjeksiyonlarına rağmen düzelme veya ağrıda hafifleme olmadığı takdirde kişiye cerrahi müdahalede bulunmak gerekebilir. Bu disk bozuklukları, kişilerin yaşamını doğrudan etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren ağrılara sebep olmaktadır. Disk hastalıkları cerrahisinde ağrıya ve bozukluğa neden olan hastalıklı diskin çıkarılmadan, omurlar arasına posterior dinamik stabilizasyon uygulama işlemleri yapılmaktadır. Böylece üzerine çok fazla yük binmiş olan disk rahatlayacak ve bu durumun meydana getirdiği ağrılar ortadan kaybolacaktır. Diğer bir tedavi yöntemi ise füzyon cerrahisidir. Bu cerrahi müdahale işleminde hasar görmüş disk dokusu çıkartılmaktadır. Bunun yerine kemik dokusu ve özel kafesler konularak füzyon yani dondurma işlemi uygulanır. Vücudundaki disklerde sorun olduğunu düşünen ve his kaybı yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden ve hastalık ilerlemeden doktoru ile irtibata geçmeleri gerekir.