Kifoz Nedir? Kifoz sırt yuvarlaklığının yada yumuşak hatların daha keskin hale gelmesi, yandan bakıldığında artması durumudur. Sıklıkla sırt bölgesindeki torasik omurgalarda oluşmakla birlikte, etyolojik nedene bağlı olarak omurgada diğer bölgelerde de oluşabilmektedir. En önemli sebepleri arasında gelişimsel olarak Scheurman hastalığı veya yaşlanmaya bağlı omurgada oluşan çökme kırıkları sonrası oluşur. Daha sonraki sıklıkta enfeksiyon ve travma yada konjenital ( doğuştan) sonrada gelişebilmektedir.
Kifoz ile ilgili gelişebilecek en önemli problem; solunum ve nefes problemleri, sırt ve bel ağrıları ve kifozun spinal sistem üstündeki etkisine bağlı olarak bacaklarda uyuşma ve kuvvetsizlik, barsak ve mesane problemleri ve en sonunda felç olma hali olması sayılabilir.
Kifoz’un çeşidine bağlı olarak genellikle ilk tedavi yaklaşımı konservatif ( germe egzersizleri, korse ve aktivite modifikasyonu) olmakla birlikte cevapsız vakalarda ve ileri deformiteli vakalarda cerrahi yapılmaktadır.
Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat ile oluşabilecek en önemli komplikasyon diğer tüm omurga girişimlerinde olduğu gibi nörolojik yaralanma riski ve enfeksiyon gelişme riskidir. Bu riskler artık bizimde kliniğimizde kullandığımız nöro monitorizasyon yardımıyla daha da minimize edilmiştir.
Web sitemde değişik etyolojik sebeplerle kliniğimize başvurmuş ve ameliyat edilmiş vakalarımızdan örnekler bulacaksınız.
Daha geniş ve detaylı bilgi için telefon yada e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.