Ellerimiz vücudumuzda en çok kullandığımız yerlerden biridir. Sürekli hareket halinde olan ellerimizi istediğimiz gibi hareket ettirmemizi sağlayan şey el bileği ve parmak eklemleridir. El bileğinde de bazı durumlarda şiddetli ağrılar ve ağır hasarlar oluşabilir. Hatta bu durumun sıklıkla görüldüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. El bileğinde kırılmalar söz konusu olduğu zaman alçı tedavisi hastalarda memnuniyetsizliğe yol açabiliyor. Bu nedenle kırıklarda ve benzeri durumlarda hem hastalığın tanıdı hem de tedavisi için modern el bileği artroskopisi uygulanıyor. Sadece kırılmalar değil el bileğinin gereğinden fazla zorlanması ile beraber gelişim gösteren bağ yırtılmaları, eklemlerde görülen gevşemeler ya da el bileğindeki fonksiyonları deformasyona uğraması gibi durumlarda da el bileği artroskopisi uygulanabilir. Elbette buna karar veren kişiler uzman hekimlerdir. Hastalığın tanısından sonra tedavi sürecine uzman doktorlar karar verir. Peki, genel olarak el bileği artroskopisi nedir? Nasıl uygulanır ve çok ağrılı mıdır? Hastaların merak ettiği bu soruları ayrıntılı olarak yanıtladık. İşte tüm detaylar sizlerle…
El Bileği Artroskopisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?
El bileği artroskopisi nedir sorusundan sonra en çok merak edilen sorunun hangi hastalara uygulandığıdır demek yanlış olmayacaktır. Yukarıda da detaylandırdığımız üzere el bileğinde kırılma, çatlama ya da benzeri durumlar görülen hastalara uzman hekim tarafından uygulanabilir. Parmak hareketlerinin tümü sağlayan tendonlar el bileği ile doğrudan bağlantılıdır. Bu nedenle de el bileği eklemlerinde oluşan rahatsızlıklar ve fonksiyon bozuklukları tüm parmak hareketlerini de aynı zamanda olumsuz etkiler beraberinde el bileği tedavisi mutlaka tanından sonra uygulanmalıdır.
El Bileği Artroskopisi Ağrılı Mıdır?
El bileği artroskopisi ağrı yapar mı sorusunun yanıtı da sıklıkla merak ediliyor. Öncelikle bunun basit bir operasyon olduğunu ve normal açık ameliyat gibi düşünmemek gerektiğini söylemek mümkündür. İşlem anestezi uygulaması ile yapıldığı için ağrı hissedilmez. Ancak menüsküs tedavisi yapıldıysa ve dikiş atıldıysa yaklaşık 6 haftalık bir alçı süreci gerekir. İşlemden sonra ağrı düzeyi ise normal ameliyatlar kadar ağır ve sancılı olmaz. Aksi bir durumda hekiminize başvurup destek alabilirsiniz.