Diyarbakır Kalça Protezi Ameliyatı Günlük hareketlerimizi kolaylıkla yapabilmemizi sağlayan kalçamızın yüksek ağrı ve hareket kısıtlılığı gibi olumsuz durumlar sonucunda eski yaşantımıza dönmemiz için kalça protezi ameliyatları uygulanmaktadır. Son yıllarda çok büyük gelişmelerle kolayca uygulanan bu tedavi yöntemi hayatımıza büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu tedavi sonucunda hastanın tüm ağrıları dinerek hasta günlük aktivitelerine dönebilir. Burada hastalıkla ilgili belirtiler doğru tespit edilmelidir. Hasta günlük işlerinde, yürürken, spor yaparken, oturup kalkarken kalçasında büyük ağrılar hisseder. Doktor bu ağrılar neticesinde doğru tedavi yöntemini hastaya sunar. Diyarbakır Kalça Protezi Ameliyatı
Kalça protezi ameliyatı kimlere yapılır?
Zarar gören eklem yüzlerinin doktorlar tarafından belirlenen şekilde suni eklemlerle değiştirilmesine kalça protezi ameliyatı denir. Bu işlem yüksek ağrılı zamanlar geçiren hastaların eski sağlıklı zamanlarına kolayca dönmesini sağlar. Hastalarda yaşa bağlı olarak artan ağrılar nedeniyle yapılabildiği gibi gençlerde de bazı olumsuz durumlar neticesinde bu ameliyat yapılmaktadır. Bu protez cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilemeyecek boyuttaki hastalar için uygulanır. Diz kireçlenmesi olan romatizmal hastalığı bulunan kişiler kendilerine uygun yapılmış bir protezle eski hallerine kavuşurlar. Başarıyla yapılmış bir ameliyat sonucunda hasta ertesi gün yürüyebilir.
Kalça protezi ameliyatı nasıl yapılır?
Hemen hemen tüm ameliyatlarda teşhis oldukça önemlidir. Hastaya uygulanacak doğru tedavi yöntemini bulmak tedavinin yarısını tamamlamakla eşdeğerdir. Yapılacak müdahale teşhise göre şekillenir. Kalça protezi ameliyatında da durum böyledir. Öncelikle hastanın yaşına, fiziki özelliklerine göre protez boyutu belirlenir. Daha sonra cerrahi müdahale için hastaya anestezi uygulanır. Varis çoraplarıyla düz biçimde tutulan beden daha sonra kalçada açılacak bir kesiyle ameliyatı başlatır. Buradan sonraki aşamada çimentolu veya çimentosuz yöntemle eklem stabilize edilir. Ameliyat başarılı bir şekilde tamamlanır. Bu süreçte en önemli olan ise alanında en iyi olan hekimlerle ameliyatı gerçekleştirmek olacaktır. Risk oranı diğer hastalıklara göre daha düşük olsa da ters bir müdahalenin hastayı felce kadar sürüklediği de yadsınamaz bir gerçek. Bunun için daima siz hastalarımızın sağlığını düşünüp kaliteli ve doğru tedavi yöntemlerinden şaşmayan kliniğimizde siz de kolayca kalça protezi ameliyatını yaptırabilirsiniz.
Kalça Protezi
Kalçamız bacaklarımızla üst bedenimizi birbirine bağlayan önemli bir parçamızdır. Burada oluşabilecek rahatsızlıklar hayatımızı önemli derecede etkiler. Çözüm yollarından birisi de kalça protezidir. Genellikle orta yaşı geçen hastalarda sıklıkla yapılan kalça protezi ameliyatı çok şiddetli ağrı çeken hastalarda uygulanır. Bu ağrılar zamanla öyle bir hal alır ki kişi uykusunda bile uyandırabilir. Ayrıca yürürken de dayanılmaz ağrı çeken hastaların hareketleri de oldukça kısıtlı hale gelir. Bu tedavi sayesinde ise hastalar eski haline kavuşarak hayatlarını daha iyi idame ettirebilirler. Bunun için uzman hekimlerle çalışılmalıdır. Hassas bir nokta olan kalçamız alanında en iyi eğitimi almış kişilerce tedavi edilmelidir.
Kalça protezi nasıl yapılır?
Öncelikle hasta hekimler tarafından incelenmeli ve gerekli tahliller yapıldıktan sonra bu ameliyatın yapılıp yapılmayacağına karar verilmelidir. Teşhisten sonra hastanın yaşı, bedensel özellikleri de göz önünde tutularak cerrahi müdahaleye başlanmalıdır. Bu işlem yapılırken eğer hastanın yaşı çok ileriyse kemik çimentosu denilen bir dolguyla kalça protezi kemiğe tutturulur. Eğer hasta daha gençse kemiğe üzerinde gözenekli bir madde bulunan protezler yerleştirilir. Yıllar içinde gelişen teknoloji ve tıp dünyasındaki ilerlemeler neticesinde kemik çimentosu ile yapılan tedavi yöntemine çimentosuz protezler de eklenmiştir. Eskilerde kaslarda büyük zedelenmelere yol açan tedavilerin yerini artık ağrısız ameliyatlar aldı. Artık hastalar daha kısa sürede iyileşme sürecini sonlandırıyor. Bunun için doğru hekimlerle çalışılmalı. Uzman doktorlarımız bu alandaki tecrübeleriyle sağlığınıza bir an önce kavuşmanız için sizlerin yanında.
Kalça protezi neden yapılır?
Kalça protezi ileri derecede hasar gören, kaza geçiren kişilerde kalçanın çıkması, kalçanın kırılması gibi olumsuz durumlarda kişiyi tedavi etmek hastanın normal hayatına devam etmesini sağlamak için yapılır. Cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilemeyen hasta bu protez sayesinde eski sağlığına kolayca kavuşur. Komplikasyon oranı oldukça düşük olsa da uzman kişiler tarafından bu ameliyatın yapılması oldukça önemlidir. Bunun için sizlerde kliniğimize gelerek sizin için en doğru tedaviyi uygulayacak olan doktorlarımıza sağlığınızı gönül rahatlığıyla emanet edebilirsiniz. Unutmayalım ki erken ve doğru bir tedavinin karşısında hiçbir engel duramaz.