Gaziantep Diz Protezi Ameliyatı eklem yüzeylerinde bazen hasarlar ortaya çıkabilir. Bu hasarlar ilerleyen süreçte hastayı çok ağrılı bir hayata sürükler. Dizimizde meydana gelen eklem ağrıları ise zamanla hareketlerimizi inanılmaz derecede kısıtlar. Son dönemde başarı oranı oldukça yükselen diz protezi ameliyatıyla bu durumu çözmek oldukça kolay. Genellikle orta yaşını geçmiş diz eklemleri kireçlenen hastalara uygulanan bu cerrahi tedavi yönteminde hastanın dizine yerleştirilen protez sayesinde ağrılarından kurtulur. Bunun için uzman bir doktorla bu zorlu süreci yönetmek de oldukça önemlidir. Ayrıca ameliyat sonrasında hastaya ve hasta yakınlarına gerekli bilgilendirme yapılmalı ve bundan sonraki dönem daha titizlikle takip edilmelidir. Gaziantep Diz Protezi Ameliyatı
Diz protezi ameliyatı nasıl yapılır?
Diz protezi ameliyatı adeta bir arabanın eskiyen parçalarını yenisiyle değiştirmek gibi vücuttaki aşınmış parçaların yerine yenisini koymak gibidir. Anestezi uygulanarak gerçekleştirilen bu yöntemde ameliyat sonrası içinde uygulanacak olan egzersizler hasta için oldukça önemlidir. Vücut proteze alıştığı andan itibarense ağrılar sıfırlanır. Yaklaşık yirmi beş yıl boyunca sizi ağrısız bir şekilde taşıyacak olan bu protezler kilo alımı ve vücutta olan değişikliklere göre yenilenmelidir. Diz protezi ameliyatının süreci oldukça kısadır. Ameliyattan bir gün sonra bile hasta ayağa kalkarak yürütülür. Üç gün süren hastanede kalma süresinden sonra hasta yavaş yavaş eski haline gelir. Fizik tedavi yerine düzenli yapılacak egzersizlerle tedavi desteklenir.
Diz protezi ameliyatı neden yapılır?
Dizlerimiz tüm hayatımız boyunca vücut yükümüzü taşıyarak dünyanın en zor işlerinden birini yapmaktadır. Bu yüzden yıpranmaya ve kireçlenmeye en yakın dokulardır. Tedavisi yapılmazsa hasta hayatının geri kalanında sürekli ağrı çeker ve hayat kalitesi oldukça düşer. Diz protezi ameliyatı sayesinde bu ağrılarından kurtulan hasta bundan sonraki süreçte düzenli egzersizlerle eski sağlıklı günlerine dönebilir. Bunun için ameliyatın uzman kişilerce yapılması da son derece önem arz eder. Eğer protez doğru bir şekilde takılmazsa eskisinden daha büyük hasarlar oluşturabilir. Siz de sağlığınızı güvenilir ellere emanet ederek uzman bir hekim kadrosuyla bu hastalığınızdan kurtulmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Siz hastalarımızın bu zorlu yolculuğunda daima yanındayız.
Diz Protezi
Diz ve diz kapakları zamanla hasar görme sonucunda işlevini yitirebilir. İlerleyen yaş durumu ve özellikle de sporcularda görülen bazı sakatlanma benzeri rahatsızlıklar diz eklemlerinin kalıcı hasar görmesine neden olabiliyor. Dizlerdeki kireçlenme rahatsızlıkları da yine aynı duruma yol açabilir. Bu noktada işlevini yitiren eklemlerin yerine Diz Protezi işlemi uygulanabilir. Elbette bu uygulaman yapılması için öncelikle dizdeki şikâyetlerinize istinaden uzman ortopedi doktoruna başvurup muayene olmanız gerekiyor. Doktorunuz muayene sırasında şikâyetlerinizi dinleyerek ve gerekli işlemleri yaparak hastalığınızın tanısını saptamaya çalışacaktır. Eğer kireçlenme ve eklemde onarılamaz hasarlar olduğu görülürse bu noktada diz protezi işlemine başvurulabilir. Peki, diz protezi nasıl yapılır? Kimlere uygulanabilir? Çok fazla ağrılı bir işlem midir? Eğer siz de bu soruların ayrıntılı yanıtlarını merak ediyorsanız, sorularınızı sizler için ayrıntılı olarak yanıtladık. İşte tüm detaylar…
Diz Protezi Kimlere Yapılır?
Diz protezi kimlere yapılır sorusu en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere dize bağlı eklemlerde kireçlenme ve onarılamaz sorunların olduğu saptanan hastalara uygulama yapılabilir. Bu işlemdeki temel amaç hastanın eskisi gibi diz hareketlerini yapabilmesi ve günlük yaşamında yine sorunsuz hareket edebilmesidir. Protezin de çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler arasından hastalığınıza en uygun olanı için uzman hekim karar vererek uygulamaya alır.
Diz Protezi Nasıl Yapılır?
Diz protezi ameliyatı nasıl yapılır ve ağrılı bir operasyon mudur sorusu yine merak edilen konular arasında yer alıyor. Muayeneden sonra tanısı konan hastalara uzman hekim kararı ile diz protez operasyonu yapılabilir. Operasyon için hastaya anestezi uygulanır. Bu da işlem sırasında ağrı hissetmemenizi sağlar. Dizden kesi açılarak eklemlere ulaşılır ve kıkırdaklar ve dokular temizlenerek yerine uzman hekim tarafından ilgili protezler yerleştirilir. Ameliyat bittikten sonra protezlerin tam oturması ve işlevini yerine getirmesi için fizik tedavi yapılabilir. Takılan protezlerin ömrü yaşa bağlı olarak 25 yıla kadardır. Ameliyat izi için yaklaşık olarak 15 cm olmak ile beraber estetik dikiş atıldığı zaman herhangi bir iz kalma durumu söz konu değildir.