Gaziantep Elde Uyuşma Tedavisi El uyuşması bazı kişilerde günlük işlerini yaparken meydana gelebilmektedir. Elin yazı yazarken, örgü örerken veya eller kullanılarak işlem yapılırken elde karıncalanma, elektrik çarpması veya yanma şeklinde hissedilmektedir. Bu durum kişinin günlük yaşamını oldukça etkilemekte ve uyuşma şiddetinin artmasına bağlı olarak kişi günlük işlerini yapamaz hale gelmektedir. Gaziantep Elde Uyuşma Tedavisi
Elde uyuşmanın neden olduğu pek çok faktör bulunmaktadır. Uyuşma sadece bir elde olabileceği gibi iki elde de oluşmaktadır. Hatta bazı hastalar avuç içlerinde, elin üst kısımlarında veya parmaklarda da uyuşma hissetmektedir. El uyuşmasının nedenleri araştırılmalı ve bu nedenlere gerekli önlemler alınmalıdır. Elde uyuşmanın nedenlerinden biri el bileği veya dirsekte meydana gelen sinir sıkışmalarıdır. Yoğun kas spazmları, boyun fıtığı, tümör, beyin ve damar hastalıkları, tiroit bezinin düzensiz çalışması, multipl skleroz, unlar oluk sendromu, diyabet, B12 vitamininin vücutta eksik olması, alkol, vücutta kan dolaşımının azalması, kalp hastalıkları ve periferik arter hastalıkları da elde uyuşma hissine neden olan faktörlerdir. Sürekli olarak ellerde uyuşmaya neden olan karpal tünel sendromu yani sinir sıkışması da bu etkenlerden biridir.
Günlük yaşantımızda ellerimizi kullanmadığımız işlem sayısı hemen hemen yoktur. El bileğinin uzun süre kullanılmasından kaynaklı el bileği sinirleri zaman içinde kalınlaşmakta ya da kanal içindeki basıncın artmasına neden olmaktadır. Gece hafif bir ağrı ile başlayan uyuşukluk hissi daha sonra şiddetli ağrılara yerini bırakır. Bu sorunu yaşayan kişilerin uzman doktora danışması ve gerekli tıbbi tedaviyi alması gerekmektedir. Aksi takdirde bu uyuşma kişide kalıcı hasarlara neden olabilmektedir.
Elde Uyuşma Tedavisi Nedir?
Doktora elde uyuşma şikayeti ile gelen hastanın öyküsü dinlendikten sonra hastalığın neden olduğu faktör bulunmalıdır. Sebebine yönelik tedaviler uygulanarak hastanın uyuşukluk hissinin tedavi edilmesi ve hastanın yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir. Hastalığın nedenine göre hastaya ilaç tedavisi, fizik tedavisi veya cerrahi müdahale yapılmaktadır. Bu hastalıktan muzdarip kişilerin fizik tedavi uzmanının önerdiği egzersizleri düzenli olarak yapması, ilaçlarını doğru ve zamanında kullanması hastalığa neden olan davranışlardan kaçınması ve sıklıkla doktor kontrolünden geçmesi gerekmektedir.